UAVision Nordic AB
Om Teamet

Människorna bakom UA Vision Nordic AB

Företaget är ju så mycket mer än drönare, IR-Sensorer och kameror. Vi är ju faktiskt några som styr, redigerar och skapar rapporter. Vi tänkte att det kanske är kul att höra lite om vilka vi är....

intervju med

Marcus Aronsson


När Marcus inte jobbar på UA Vision Nordic AB eller på Borås Brandstation så umgås han med sin fru Marie och sina fyra barn hemma i Gnosjö. Marcus har jobbat som brandman i över 20 år och flyger drönare operativt och är drönarpilotinstruktör mm. Den lilla tid som sen blir över tränar han någon av grenarna i triathlon. Löpningen är han bäst på. Börjar du snacka triathlon får du skylla dig själv. Det går knappt få tyst på honom sen. 


Triathlon alltså? Hur långt kör man då?
Jag kör mest hel och halv ironman. Då simmar man 3,8km cyklar 18 mil och springer 4,2 mil. Halv ironman är halva de sträckorna.


OJ! Under hur många dagar håller man på då?
Ha, ha! Man gör dom faktiskt i följd under en och samma dag. Det tar mellan 10 och 11 timmar för mig.


Otroligt! Vilken av grenarna är jobbigast?
De är jobbiga på olika sätt. Simningen är rätt lugn då den är först och man är pigg. Cyklingen tar ju ca 5 timmar och är rätt jobbig i slutet. Jag tycker alltid att det ska bli skönt att få börja springa. Det är ju bara ett maraton kvar. Sista milen är alltid så slitsam, man längtar efter målet. Jag får nog ändå säga att löpningen är jobbigast, även om jag är bäst på den.


Nog om triathlon. Vad gör dig glad?
Enkla saker i livet. När min fru är glad, titta på när barnen leker, att komma hem till ett städat hus, umgås med mina kompisar.


Vad skulle du ta med till en öde ö?
Tveklöst våtdräkt, cykel och löparskor (skulle jag sagt familjen?)


Vart åker du helst på semester? Stranden eller fjällen?
Oj, svår fråga! Jag gillar ju båda men får nog säga fjällen. Jag älskar alpinskidåkning med familjen. Det går ju åka till fjällen på sommaren med. Mtb eller traillöpning på Idre fjäll är fantastiskt.

intervju med

Andreas Eriksson


När Andreas inte pratar i telefon med någon kund, hänger med familjen eller jobbar på brandstationen i Bollebygd där han är stationschef så cyklar han. Mtb nedför Bollekollen eller runt Vättern spelar ingen roll. Andreas har varit brandman i 8 år varav de senaste åren som styrkeledare och stationschef. När fredagen kommer lastar han in familjen i husbilen och dra en sväng till någon strand eller sjunker djupt ner i soffan en god öl, gärna IPA.


En stolle till! Hur orkar man cykla över 30 mil?
Det är bara att trampa på och vips så är du i mål.


Men downhill då? Det är ju livsfarligt!
Äh, Man måste ju leva lite!


Så klart! Men berätta! Vad gör dig glad?

När min telefon ringer *skratt*. Nä men engagemang gör mig glad. Jag gillar när folk gör sitt bästa och är intresserade.


Vad skulle du ta med till en öde ö?

 Min fru och mina två barn..... 


Vart åker du helst på semester? Stranden eller fjällen?

Fjällen, men ännu hellre franska alperna. Jag drar gärna dit och drinker franskt rödtjut och cyklar från by till by hela semestern.

intervju med

Peter OrrestrandKontakt

Ring eller maila för offert!